KEİG Bülten’in 9’uncu sayısıyla bir aradayız. Bu sayıda dosya konumuz, Platform olarak 2014 yerel seçimleri sonrasında yürütmeye başladığımız stratejik plan çalışmasına odaklanıyor. Yerel yönetimler gündelik yaşamımız, özellikle de kadınların gündelik deneyimleri açısından neden önemli? Kadınların yerel yönetimlerden talepleri neler? Bu talepleri ilettiğimiz belediyeler bizi nasıl karşıladı? Hangi belediyeler toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda iyi örnek oluşturuyor?
(Bültene ulaşmak için tıklayın)
Tüm bu sorulara yanıt aradığımız dosyanın yanında Haberler bölümünde de feminist araştırmacıların yürüttüğü kadın dostu kentler ve toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bütçeleme konulu araştırmanın toplantısı yer alıyor. 13 yıllık sigortasını almak için dava açan ev işçisi Ayten Kargın’ın mücadelesi ve İmece Ev İşçileri Sendikası’nın torba yasaya dair itirazlarını içeren Ankara ziyaretine ilişkin gelişmeler de diğer haberlerin konusu. KEİG Platformu üyeleri olarak Diyarbakır’da katıldığımız Kadının Ekonomiye Katılım Biçimleri isimli çalıştaya ilişkin değerlendirmemiz Gündeme Dair bölümünde yer alıyor. Ayrıca, bu çalıştay katılımcılarından olan Diyarbakır Bağlar’daki Jiyan Semt Pazarı’ndan kadınlarla bir buçuk yıllık pazar deneyimlerini konuştuk.
Gündemdeki gelişmelere ilişkin kaleme aldığımız Kreş Yok Ölüm Var isimli değerlendirme ve KEİG’in son araştırmalarından eğretileşme konulu çalışmanın içeriğini özetleyen yazı da bültenin bu sayısındaki yazılar arasında.
Öneri, eleştiri ve katkılarınızı bekliyoruz.